Dakveiligheid

Het lopen en uitvoeren van werkzaamheden op een dak brengt risico’s met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vallen, stoten, uitglijden, en struikelen. Er zijn meerdere manieren om een dak veilig te maken en het valgevaar te beperken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hekwerken, maar ook aan lijnsystemen, inloopbeveiliging, dakrandbeveiliging en looppaden. RoProTec levert allerlei soorten dak- en valbeveiliging voor platte of schuine daken. Dit volledige spectrum aan professionele valbeveiliging maakt het mogelijk om optimaal beschermd te werken op hoogte.

Producten
Voor welk product je ook kiest; bij werkzaamheden op het dak hoort veiligheid dan ook op de eerste plaats te staan.
ROPROTEC biedt de volgende producten op het gebied van dakveiligheid:

Dakrandbeveiliging

Op zoek naar een veilige oplossing die het valgevaar bij een dakrand weg neemt? Beveilig je platte dak dan met de dakrandbeveiliging van ROPROTEC.

Het zelfdragende hekwerk is in elke gewenste lengte te verkrijgen, is zonder gereedschap op te bouwen, en licht en gemakkelijk te monteren. Door middel van draaibare koppelstukken kan het geheel bovendien in verschillende hoeken worden geplaatst.

Inloopbeveiliging

Een kooi- of gevelladder biedt toegang tot een dak. Daar houdt het valgevaar echter niet op. Het risico op vallen is op het dak juist vaak juist groter. Een inloopbeveiliging leidt de gebruiker veilig voorbij het punt waarop leuningwerk verplicht is. Deze veilige route verkleint de kans op vallen. Je wordt namelijk begeleid naar de veilige zone.