Valbeveiliging

ROPROTEC biedt diverse producten op het gebied van valbeveiliging en dakveiligheid. Denk aan items zoals vallijnen, verankerings-voorzieningen, kabel- en railsystemen, ankerpunten, en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Verzeker jezelf met de valbeveiliging van RoProTec.

Veilige zones

Wat zijn de veilige zones op een plat dak? Een plat dak is eenvoudig onder te verdelen in drie verschillende veilige zones. De veilige zones zijn onderverdeeld in de gevaarlijke zone (rood), de kritische zone (geel of oranje) en de veilige zone (groen). In de groene zone mag je zonder valbeveiliging werken. Deze zone ligt op minimaal vier meter van de dakrand en andere vloeropeningen met valgevaar.

De veilige zones op een plat dak

De veilige zones zijn onderverdeeld in de gevaarlijke zone, kritische zone en de veilige zone.

  • In de groene (velige) zone mag je zonder valbeveiliging werken. Deze zone ligt op minimaal vier meter van de dakrand en andere vloeropeningen met valgevaar.

  • De gele of oranje (kritische) zone, van vier tot twee meter, mag je betreden als er duidelijke markeringen zijn geplaatst. Denk hierbij aan markeringen zoals signaalpaaltjes, een rood-wit lint of kettingen. Deze markeringen moeten één meter boven het dakvlak aanwezig zijn.
  • De rode (gevaarlijke) zone bevindt zich vanaf twee meter tot de dakrand. In deze zone is het gebruik van valbeveiliging altijd verplicht. Denk hierbij aan dakrandbeveiliging of ankerlijnen.

Offerte aanvragen

E-mail
Contactpersoon
Telefoonnummer
Waar gaat het project over?